A Ti szertartásvezetőtök Én, mint esküvői koordinátor Blog Galéria Kapcsolat

Esküvői szertartások | Törvényi szabályozás

Esküvői szertartások | Törvényi szabályozás

Törvényes keretek

 

Ha szertartásvezető előtt szeretnétek kimondani a boldogító igent az esküvőtökön, akkor fontos, hogy mindezt tudjátok!

A szertartásvezető és az anyakönyvvezető szerepe egészen más.

 

 

Ma a hatályos jogszabályok szerint az állam csak azt a házasságot ismeri el, amit két tanú jelenlétében anyakönyvvezető előtt kötnek. Vagyis ez a hivatalos aktus nem megkerülhető! Ugyanakkor tudnod kell, hogy szó sincs arról, hogy ennek kell lennie az esküvőtöknek. Az anyakönyvvezetőnél bármikor aláírhatjátok a szükséges dokumentumokat, akár az általam celebrált szertartás napján, akár hónapokkal korábban, ahogyan ez Nektek a legjobb.

A szertartásvezető az esküvőn, a vendégek előtt, az általatok kiválasztott helyszínen és időpontban, a Nektek leginkább megfelelő forgatókönyv szerint fog összeadni Titeket. 

 

 

Miben más ez a kettő

 

Az anyakönyvvezetőt kötik a szabályok, időben és gyakran térben is korlátozottak a lehetőségei. Van ahol nem hajlanak arra, hogy külső helyszínen eskessenek, máshol komoly összeget (100-150ezer forintot) is elkérnek ezért.

A szertartásvezető azonban rugalmas, számára, számomra a Ti kérésetek és boldogságotok az egyedüli és legfontosabb szempont.

Összefoglalva tehát ez azt jelenti, hogy a kötelező részt az anyakönyvvezetőnél, a hivatalban kell megejtenetek, így lesz szabályos és államilag elismert a fogadalmatok. Az esküvői szertartást barátaitok és családotok előtt azonban bárhol, bármikor és bárhogyan megrendezhetitek egy szertartásvezető segítségével.

 

 

Az anyakönyvvezető fontos!

 

 

 

eskuvoiszertartasvezetokratancsiktundealomszertartas

 

 

 

 

 

Sokféle tapasztalatotok lehet az anyakönyvezetőkről. Én sok negatív véleményt hallok a pároktól, de ennek ellenére "meg kell, hogy védjem" az anyakönyvvezetőket. Meg kell érteni, hogy az anyakönyvvezetőnek a munkájának nagyon kevés százalékát teszik ki az esküvők. Számos feladatnak kell eleget tenniük, túlterheltek, és ez az oka annak, hogy nem tudnak a párokkal egyénileg sokat foglalkozni, vagy minden párnak személyre szabottan esküvői szövegeket írni. Én ismerek nagyon kedves anyakönyvvezetőket, tehát nem mondható általában el, hogy az anyakönyvvezetők unalmasak, motiválatlanok lennének. Több anyakönyvvezetővel is kapcsolatban vagyok, és mindegyiket tisztelem azért, amilyen emberek, és ahogy végzik munkájukat. Sőt sok esetben ők azok, akik a párnak ajánlanak, ha a pár valami különöset szeretne, vagy olyan napon szeretnének összeházasodni amikor, ők nem vállalhatják az anyakönyvvezetői feladatokat egy esküvőn.

 

Ha bármilyen kérdésed felmerül ezzel kapcsolatban, keress bátran! 

 

 

 

Forduljatok hozzám bizalommal, várom megkereséseteket!

 

 

 

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

Facebook megosztás