A Ti szertartásvezetőtök Én, mint esküvői koordinátor Blog Galéria Kapcsolat

Ceremóniák az esküvői szertartáson | Mi jöhet szóba a gyertya- és homok ceremónia helyett?

Ceremóniák az esküvői szertartáson | Mi jöhet szóba a gyertya- és homok ceremónia helyett?

 

 

Ha az esküvőtökre készültök, biztosan felmerül Bennetek, hogy a nagy nap legfontosabb eseményét, az esküvői szertartásotokat még mivel tudnátok emlékezetesebbé tenni?

 

 

Ahány pár annyiféle esküvői szertartás

 

 

    

Szertartásvezetőként azt tapasztalom, hogy sok pár kéri egy-egy ceremónia megvalósítását az esküvői szertartásukon azért, hogy azt még szebbé, emlékezetesebbé tegyék.

 

 

Milyen ceremóniát válassz a szertartáson?

 

 

 

Számtalan lehetőség van arra, hogy valamiképpen egyedivé tegyétek szertartásotokat.

 

A választott ceremóniával még inkább kifejezésre juttathatjátok összetartozásotokat.

 

Javaslom, hogy  olyan ceremóniát válasszatok, ami hozzátok a legközelebb áll, számukra valamilyen jelentéssel bír.

 

 

 

 

Gyertya ceremónia

 

A gyertya ceremóniát sokan ismerik. A pár mindkét tagja egy gyertyát tart a kezében, mely az eddig külön élt  életüket szimbolizálja. Ezzel a két gyertyával közösen meggyújtják a középső harmadik gyertyát, és elfújják a másik kettőt. A közösen meggyújtott gyertya jelképezi a közös életük kezdetét,  és a szerelem tüzét.

 

 

                                                               gyertyaceremonia

 

     

                                                               

 

  

Homoköntés ceremónia

 

A homoköntés ceremóniája a kapcsolat egységét jelképezi. A pár két külön kis üvegből egy közös üvegbe különböző színű homokot önt. A homokot rétegesen öntik az üvegbe, így szép látvány a színek harmóniája. Rengeteg különböző színű, és fajtájú készletet lehet ma már vásárolni a homoköntés ceremóniához (homokóra forma, képkerettel ellátott üveg stb.). Később ez az üveg a  közös otthonuk dísze lehet, ami mindig emlékezteti őket életük nagy napjára.

 

Fontos gyakorlati tanács: A pici műanyag tölcsér legyen odakészítve a homoköntés ceremóniához, különben a homokszemek többsége nem az üvegbe, hanem az asztalra szóródhat.

 

 

 

 

                                                              homokontesceremoniaeskuvoiszertartas                                                          

 

 

Faültetés ceremónia

 

A faütetéskor a pár egy facsemetét (természetes környezetében, vagy cserépben) közösen elültet az esküvői szertartás részeként.

 

Természetesen fontos a gondos előkészítés, hiszen a faültetés földdel is jár...:-) 

 

 

                                                           faultetesceremonia 

 

 

 

Lufiposta

 

A lufiposta egy nagyon kedves, kreatív ceremónia, melyhez a vendégekeket is szükséges bevonni, ezért az előkészületeket, már az esküvő napja előtt meg kell tenni. Azon kívül, hogy nagyon látványos a sok színes égbe repülő léggömb, tartogathat meglepetéseket és kellemes pillanatokat az esküvőt követően is. Lényege, hogy a vendégek minden tagja egy borítékot vagy képeslapot címez meg a pár nevére, és bele, -rá ír egy fogadalmat, vagy felajánlást a párnak, melyet a héliummal töltött lufira rögzítenek. A szertartáskor a vendégek egyszerre eresztik szélnek a lufikat, ami nagyon szép látvány. Ha az üzenet visszaér a párhoz (címzetthez), teljesülhet a ráírt fogadalom vagy felajánlás.

 

 

 

                                                           luficeremonia

 

 

Pillangó röptetés

 

A pillangó a lélek szimbóluma is. Egy reptető kosárból a pár pillangókat enged szabadjára, amely szintén nagyon különleges látvány, továbbá jelképe a szerelemnek, a hitvesi boldogságnak 

 

 

                                                          pillangoreptetesceremonia

 

 

 

Galambreptetés 

 

A galamb, mint a beteljesülés és az hűség szimboluma jelenik meg a ceremóniában. Ezen kívül jelképezi a hosszú életet, és a termékenységet is. A pár  kezéből repülnek el a galambok, ezzel kifejezve összetartozásukat, és a közös jövőjük kezdetét.

 

 

                                                            galambreptetesceremonia

  

 

 

Kötél ceremónia

 

Az esküvői szertartás alatt megkötött kötél szimbolizálja az igaz szerelem kötését. A két külön kötél (vagy szalag) jelképezi a menyasszony és a vőlegény eddigi külön életét, múltját az esküvő napjáig. Ahogy a két kötelet összekötik, jelképesen is eggyé válik életük.

 

 

 

                                                              kotelceremonia  

 

 

 

 

 

 

Fűszerceremónia

 

Hasonlóan a homokceremóniához itt is egy dekoratív üvegbe kerülnek bele az általatok választott fűszerek, melyek szintén a közös életet szimbolizálják, és kifejezik, hogy egy sokkal színesebb élet kezdődik. 

 

 

                                                             fuszerceremonia

 

 

időkapszula

 

Tegyetek egy asztalra egy szép dobozt vagy  üveget, amin annyi rés van csak, hogy minden vendég bele tudjon dobni egy kis cetlit amire ráír Nektek egy jókívánságot, tapasztalatot, feladatot stb. Ezt a kis dobozt, "időkapszulát" csak az általatok előre megjelölt időpontban bontsátok fel (és erről a vendégeket is tájékoztassátok). Lehet ez például az első, vagy egy kerek házassági évfordulótok...:-)

 

 

                                                          idokapszulaszertartas

 

 

Halceremónia

 

Egyik kedves párom keresett meg azzal, hogy ők a szertartásuk alatt, két pohárból (amiben egy-egy hal van) egy akváriumba szeretnék a halakat beleönteni. Az ötletük onnan jött, hogy szeretnének valami maradandót, és mivel otthonukban van akvárium, erre esett választásuk.

 

 

 

                                                           eskuvoiszertartashalceremonia

 

 

 

 

Borceremónia

 

 

A borceremónia keretein belül két különböző színű (klasszikusan fehér és vörös) bort öntenek össze a párok. A két borból létrejövő új színű bor hivatott szimbolizálni a közös élet kezdetét.

 

 

 

                                                        borceremoniaszertartasvezetovel

 

 

 

 

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

 

 

 

A lehetőségek tehát határtalanok. Ha szeretnétek valamilyen ceremóniával esküvői szertartásotokat egyedivé tenni, választhattok a fentiek közül, vagy kitalálhattok  valami teljesen újat. :-)

 

 

Ha szükségetek van szertartásvezetőre, és/vagy egy teljesen egyedi szertartást szeretnétek esküvőtökön, keressetek bizalommal!

Amennyiben árajánlatot szeretnél kérni, az alábbi linken egyszerűen megteheted: http://www.alomszertartas.hu/hu/kapcsolat

 

Facebook megosztás