A Ti szertartásvezetőtök Én, mint esküvői koordinátor Blog Galéria Kapcsolat

Kétnyelvű esküvői szertartásvezetés

Kétnyelvű esküvői szertartásvezetés

Esküvői szertartásvezetőként egyre gyakrabban találkozom a kétnyelvű esküvői szertartásvezetés igényével. Mit is jelent pontosan a kétnyelvű szertartásvezetés?

 

Vannak a klasszikus és egyedi esküvői szertartások, különleges helyszíneken, kreatív szertartási elemeket felvonultatva, és vannak olyan esküvők, melyek már a párok nemzetiségéből adódóan is különlegesek.

 

 

Esküvői szertartásvezetés magyar, angol és spanyol nyelven is

 

Egyre gyakoribb ma már, hogy olyan szertartásvezetőt keresnek a párok, aki több nyelven le tudja bonyolítani a szertartást. Persze ez igényli a szertartásvezető magas szintű nyelvtudását az adott nyelven.

 

Kétnyelvű szertartásvezető, kétnyelvű szertartásvezetés

 

 

 

Mikor keresnek kétnyelvű szertartásvezetőt a párok?

 

Sokszor előfordul, hogy egy magyar és egy más nemzetiségű pár külföldön élnek, de itthon Magyarországon is szeretnék házasságkötésüket megünnepelni családjuk és barátaik körében, vagy úgy döntenek, hogy kizárólag Magyarországon kerül sor szertartásuk lebonyolítására.

Fennállhat az az eset is, mikor külföldön, magyar és más nemzetiségű vendégek előtt tartják meg a szertartást, és ennek lebonyolításához hívnak engem, mint magyar szertartásvezetőt.

 

 

 

A kétnyelvű szertartás több, mint egy tükörfordítás. Eltérő szokások, eltérő kultúrák

 

Jellemzi ezen esküvőket az eltérő nyelvi kultúra mellett, az is, hogy eltérő szokásokat, hagyományokat szeretnének ötvözni a kétnyelvű esküvői szertartás keretein belül a párok. Én nagyon kedvelem a kétnyelvű szertartásokat. Ilyenkor magyar/angol vagy magyar/spanyol nyelven egyaránt elhangzik a szertartás szövege, ezen nyelvi igények esetén kereshettek engem a kétnyelvű szertartás lebonyolításának igénye esetén. Így nemzetiségtől függetlenül minden résztvevő részese lehet a meghitt pillanatnak. Fontosnak tartom a rugalmasságot, a kreativitást.

 

 

 

 

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

 

 

Nem gond a távolság

 

Nem mindig van lehetőség a kétnyelvű szertartás előkészületeinél, hogy a párral személyesen találkozzunk, ennek ellenére kialakul a bizalom és a folyamatos kommunikáció. Szerencsére ma már számtalan technikai lehetőség van átívelni a távolságokat a kommunikáció területén. Nagyon klassz, amikor skypon, facetime-on megismerkedünk a párokkal, és folyamatos ötleteinket oly módon osztjuk meg egymással, vagy emailben tartjuk a kapcsolatot. Persze, ha a pár hazalátogat Magyarországra, akkor a személyes találkozás fizikálisan is megoldható és megoldott.

A kétnyelvű szertartásvezetés speciális a nyelvi követelmények miatt, ezért nekem, mint szertartásvezetőnek még több figyelmet és időd kell fordítanom a szertartás szövegének megírására, melyet szívesen meg is teszek.

 

Fantasztikus élmény számomra a kétnyelvű szertartásvezetés, hiszen ez is élő bizonyítéka annak, hogy nincsenek már akadályok, korlátok a szerelemben....mindenki megtalálja a párját, legyen az bárhol a világban. :-)

 

Keressetek bizalommal, és tervezzük meg együtt kétnyelvű szertartásotokat.

Amennyiben árajánlatot szeretnél kérni, az alábbi linken egyszerűen megteheted: http://www.alomszertartas.hu/hu/kapcsolat

Facebook megosztás