A Ti szertartásvezetőtök Én, mint esküvői koordinátor Blog Galéria Kapcsolat

Esküvői szertartások

Dorina és Dávid esküvői szertartása | Gergely Borház | Balatoncsicsó

Dorina és Dávid esküvői szertartása | Gergely Borház | Balatoncsicsó

 

Szőlőbirtokok és esküvők

 

 

 

 

Az elmúlt években az egyre kedveltebb esküvői helyszínek közé tartoznak a borbirtokok és kúriák.

 

Dorina és Dávid a Gergely Borházat választotta esküvőjük helyszínének, ami Balatoncsicsón található családi pincészet, igazán szép és nyugodt környezetben.

 

Esküvői szertartásukat is áthatotta a kellemes hangulat, és felidéztük megismerkedésük történetét is.

 

Fanni és Ottó esküvői szertartása | Villa Pátzay Badacsonytomaj

 

 

 

Fanni és Ottó esküvői szertartása kapcsán magánemberként és  szertartásvezetőként is azonnal csupa jó érzéssel gondolok.

 

 

 

Személyes háttér és csodálatos helyszín

 

 

 

A legnagyobb öröm számomra, amikor olyan pár tisztel meg bizalmával, akik  - a menyasszony vagy a vőlegény - ismernek engem régóta.

 

Ez estben a menyasszony Fanni ismert engem, hiszen gyerekkorunk ugyan ahhoz a kis faluhoz köt minket - Pázmánd - , ahol mindketten felnőttünk, és ahol családunk egy része mai napig is él. 

 

Nem csoda, hogy nagyot dobbant a szívem, amikor megkerestek és Fanni elmondta, hogy mindenképpen engem szeretnének felkérni szertartásvezetőjüknek.

 

Az, hogy az esemény helyszínéül az egyik kedvenc esküvői helyszínemet választották - Villa Pátzay - , már csak hab volt a tortán, hiszen tudtam, hogy a szertartás hangulatához adott lesz a gyönyörű balatoni panoráma  a borvidék hangulatával kiegészítve.

 

 

 

 

 

 

szertartasvezetokratancsiktunde

 

 

 

 

 

Fanni és Ottó esküvői szertartása | Villa Pátzay Badacsonytomaj
Ági és Chris magyar-angol nyelvű esküvői szertartása | Ndustrial Studio | Budapest

Ági és Chris magyar-angol nyelvű esküvői szertartása | Ndustrial Studio | Budapest

 

 

 

Találkozás egy céges rendezvényen

 

 

 

Ági és Chris 2020. január 22-én találkoztak először annak ellenére, hogy már korábban is megtörténhetett volna ez, hiszen ugyan abban a szállodában dolgoztak.

 

Aznap este, Ágiék céges összejövetelt tartottak a szálloda bárjában és beszélgettek, amikor Chris is csatlakozott az ő asztalukhoz, és éppen Ági mellé ült, mivel elmondása szerint csak az az egy szabad hely volt.

 

 

 

 

 

angoleskuvoiszertartas

 

 

 

 

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

 

 

 

Elutasításból szerelem

 

 

 

Ági először nem is örült annak, hogy egy nem hozzájuk tartozó srác is csatlakozik hozzájuk, és az sem tetszett neki, hogy Chirs németül kezdett el beszélgetni.

 

Így először bosszúsan, angolul válaszolt vissza, és mondta, hogy nem beszél németül.

 

 

Végül elkezdtetek beszélgetni, és sok személyes dolgot is megosztottak egymással az életükből.

 

Ezt az estét követték még találkozások, és sor került az első igazi randijukra is....

A többi ma már történelem... :-)

Adél és Dávid esküvői szertartása | Deák Udvarház Kakucs

Adél és Dávid esküvői szertartása | Deák Udvarház Kakucs

 

 

 

Különösen kedves emlék számomra Adél és Dávid esküvői szertartása, mert már a megkeresés pillanatában is jelezték, hogy mindenképpen engem szeretnének szertartásvezetőjüknek, és ilyenkor mindig nagyot dobban a szívem.

 

Szerencsére az a decemberi dátumom még szabad volt, így megkezdhettük együtt a készülődést a megálmodott esküvői szertartásuk megvalósításához.

 

 

 

 

 

 

szertartasvezeto

 

 

 

Kamaszkori szerelem

 

 

 

Adél és Dávid ugyanabban a kisvárosban nőttek fel, mindössze pár utcányira laktak egymástól, így ismeretségük egészen a gyerekkorukra nyúlik vissza.

 

 

 

Az első áttörés

 

 

 

Az első áttörés a 8. osztályos szerenád alkalmával történt közöttük, amikor is Dávid egy kedves üzenetet küldött Adélnak.

 

2008-ban így igazi kamasz-szerelemként indult a kapcsolatuk, hiszen Adél  15 éves  Dávid pedig 17 éves volt csupán.

 

 

 

Gimnáziumi évek

 

 

 

A gimnáziumi évek alatt is végig egy pár voltak, aztán következett a mindkettőjük számára nehezebb időszak, a távkapcsolat, mivel Adél Debrecenbe járt egyetemre.

 

A szigorlatok nehéz időszaka alatt 10 hónapig nem voltak együtt, de mindkettőjüknek nagyon hiányzott a másik.

 

Végül Adél december 30-án Dávid névnapján írt egy üzenetet, és helyére kerültek a dolgok, újra együtt folytatták. :-)

 

 

 

 

Anna és Jani esküvői szertartása | VillaBOGArT Vendégház Alsóbogát

Anna és Jani esküvői szertartása | VillaBOGArT Vendégház Alsóbogát

 

Anna és Jani esküvője Alsóbogát-on került megrendezésre.

 

Villa BogArt Vendégház varázslatos erdős környezete gyönyörű helyszínt biztosított esküvői szertartásuk lebonyolításához.

 

 

 

szertartasvezetokratancsiktunde

 

 

 

 

 

Esküvői szertartás, mint élmény

 

 


Anna és Jani számára fontos volt, hogy ne csupán egy átlagos esküvői szertartás keretén belül mondják ki egymásnak az Igen-eket a barátaik és vendégeik előtt.

 

Olyan élményre vágytak, amely teljesen egyedi és különleges.

 

Ezért kerestek meg engem, mint tapasztalt esküvői szertartásvezetőt, hogy segítsek nekik megvalósítani ezt az álmot.

 Dóri és John Paul magyar-angol nyelvű esküvői szertartása | Kecskemét - Bajor Étterem és Vendégház

Dóri és John Paul magyar-angol nyelvű esküvői szertartása | Kecskemét - Bajor Étterem és Vendégház

 

 

 

Nemzetközi esküvők

 

 

A magyar-angol nyelvű szertartások megvalósítása egy nemzetközi esküvőn számos előnnyel jár, különösen akkor, ha az egyik fél nem beszél magyarul, vagy ha a családtagok és barátok az angol nyelvet beszélik.

 

 

 

Magyar-angol nyelvű esküvői szertartás

 

 


Az magyar-angol nyelvű esküvői szertartások nemcsak a nyelvi akadályokat szüntetik meg, hanem a kötődést és a közös élményt is erősítik azáltal, hogy minden résztvevő számára teljes értékűvé és élvezhetővé teszi az esküvői ceremóniát.Véleményem szerint nagyon jó, ha a pár úgy gondolja, hogy az esküvői szertartás nem csak számukra életre szóló esemény, hanem a család és barátok számára is emlékezetes ünnep.


Ha a pár egyik tagja nem magyar, vagy ha a vendégek különböző nemzetiségűek, az angol nyelvű esküvői szertartás lehetővé teszi számukra, hogy teljes mértékben részt vegyenek az eseményen és átélhessék azt a párral együtt.Egy magyar-angol nyelvű szertartás nem csupán praktikus megoldás a nyelvi különbségek miatt a nemzetközi esküvőkön, hanem egyben kifejezi a kulturális sokszínűséget és az egymás iránti tiszteletet is.

 


Az ilyen szertartások lehetővé teszik, hogy minden résztvevő megtalálja a saját nyelvén kifejezett szeretet és tisztelet szavait, ami mélyebb élményt nyújt az esküvői ceremónia során mindenki számára.

Andrea és Michael magyar-angol nyelvű esküvői szertartása | Budapest - Törley Pezsgőmanufaktúra

 

 

Magyar-angol nyelvű esküvői szertartás a Törley Pezsgőmanufaktúrában

 

 

 

Andrea és Michael meghitt esküvői szertartása a budapesti Törley Pezsgőmanufaktúra csodálatos környezetében került lebonyolításra, ahol számos különböző nemzetiségű vendég varázsolta még színesebbé a nagy napot.

 

A párok, akik a nagyvilág egyik kulturális fővárosában, Londonban élnek, Budapesten rendezték meg nemzetközi esküvőjüket.

 

 

 

 

angolnyelvueskuvoiszertartasvezeto

 

 

 

Kulturális sokszínűség

 

 


A magyar-angol nyelvű esküvői szertartás egyedülálló élményt nyújtott mind a pároknak, mind a vendégeknek. A kétnyelvű esküvői szertartások és esküvők lehetővé teszik, hogy a házasságot kötő pár és a jelenlévők megosszák egymással kultúráik gazdagságát és szépségét, miközben egyesítik azokat a pillanatokat, amelyek a szívükhöz legközelebb állnak.


Ez a fajta kétnyelvű esküvői szertartás nem csak a kulturális sokszínűség megünneplésére ad lehetőséget a házasságkötés mellett , hanem mélyebb kapcsolatot is teremt a párok családjai között.

Az ilyen események lehetőséget kínálnak arra, hogy mindkét fél tiszteletben tartsa egymás hagyományait és nyelvét, és a magyar és nemzetiségi hagyományokat is megvalósítsuk az esküvői szertartáson.

 

 

 

magyarangolnyelvueskuvoiszertartas

Andrea és Michael magyar-angol nyelvű esküvői szertartása | Budapest - Törley Pezsgőmanufaktúra
Kayleigh és Krisztián magyar-angol nyelvű esküvői szertartása | Amber Bride by Sorg Villa

Kayleigh és Krisztián magyar-angol nyelvű esküvői szertartása | Amber Bride by Sorg Villa

 

 

 

Kayleigh és Krisztián esküvői szertartását a gyönyörű Amber Bride by Sorg villában tartottam.

 

Ezen a a varázslatos helyszínen már számos alkalommal vezettem esküvői ceremóniákat mind magyar, mind pedig magyar-angol nyelven.

 

 

Elegáns összhang

 A magyar angol nyelvű esküvői szertartásoknak különleges varázsa van, hiszen a két nyelv elegáns összhangja még inkább emeli az esemény színvonalát.

 

Az egyeztetés folyamata mindig zökkenőmentes, és nagy gondot fordítotok arra, hogy a párnak minden kívánságát figyelembe vegyem és egyedi és személyre szabott szertartást valósítsak meg számukra.

 

 

 

magyarangolnyelvueskuvoiszertartasvezeto

Ági és Gergő esküvői szertartása | Kopaszti gát - Café Ponyvaregény Budapest

Ági és Gergő esküvői szertartása | Kopaszti gát - Café Ponyvaregény Budapest

 

 

 

 

 

A szertartásvezető szerepe

 

 

Nekem esküvői szertartásvezetőnek a szerepem többet jelent az esküvői protokoll betartásánál; az én feladatom, hogy segítsem kreatívan megtervezni és megvalósítani a pár által álmodott tökéletes esküvői szertartást a Nagy Napon. Az elsődleges cél az, hogy az esemény személyes és emlékezetes legyen mind a párnak, mind a vendégeknek.A szimpátia és bizalom kiépítése a pár és a szertartásvezető között elengedhetetlen azért, hogy a tervezés és a megvalósítás során hatékonyan együtt tudjanak működni. Csak így lehet megérteni a pár igényeit, vágyait, és lehetőség nyílik az esküvőjük egyedi stílusának és hangulatának kialakítására is.Esküvői szertartásvezetőként nemcsak a ceremónia során vagyok jelen, hanem az egész folyamatban segítem a párt. Ez magában foglalja az előkészületekben való részvételt, a tanácsadást és az ötletek megosztását az esküvői ceremónia menetéről és tartalmáról, valamint a praktikus tanácsokat az esküvő napjának gördülékeny lebonyolításához.

Dóri és Dani esküvői szertartása | Amber Bride by Sorg Villa Leányfalu

Dóri és Dani esküvői szertartása | Amber Bride by Sorg Villa Leányfalu

 

 

Dóri és Dani esküvői szertartása egyértelműen tükrözte fiatal és életvidám személyiségüket, megtartva az esemény eleganciáját és klasszikus értékeit is.

 

Az esküvői szertartásnak mindig a pár személyiségéhez kell igazodnia, akkor lesz igazán tökéletes.

 

Dóri és Dani nyitottak voltak mindenre, így ők maguk is mikrofont ragadtak a szertartáson belül és ők maguk mondát el  egymásnak fogadalmukat.

 

 

Szandi és Tomi esküvői szertartása | The Private Rooftop Budapest

Szandi és Tomi esküvői szertartása | The Private Rooftop Budapest

 

 

 

Szandi és Tomi esküvői szertartásának a The Private Rooftop adott helyet, és bevallom már vártam, hogy a csodálatos panorámával is rendelkező, ma különös trendi helynek számító rendezvényhelyszínen esküvői szertartást tartsak.

 

 

 

Kültéri szertartások VS. időjárás...

 

 

 

 

Az esküvői szertartások 98%. a kültérre van megálmodva az esküvői szezon ideje alatt, de mindig egyeztetek a párokkal arról is, hogy egy szélsőséges időjárás esetén legyen mindig "B" opció a szertartás zökkenőmentes lebonyolítására.

 

 

Persze egy kis eső nem mindig akadály (ha technikai berendezések fedett helyen kapnak helyet), sőt tartottam már esküvői szertartást kellemes frissítő záporban is, és pont ez adott plusz hangulatot az egész szertartáshoz, de biztos, ami biztos érdemes számolni azzal is, hogy esetleg fedett helyen kell megtartani végül a szertartást.

 

 

 

 

szertartasvezeoeskoordinator

 

 

 

 

Szandiék esetében éppen ez történt.

 

Egész  nap szuper idő volt - talán már túl meleg is - az óriási felső terasz csodálatosan elő volt készítve a gyönyörű dekoráció a polgári szertartáshoz, de  sötét felhők gyülekeztek.

 

 

 

Rugalmasság, újratervezés

 

 

 

 

 

szertartasvezetokratancsiktunde

 

 

 

 

 

 

 

Ilyenkor a helyszínen lévő szolgáltató kollégákkal és a párral közösen kell meghozni a döntést arról, hogy hol legyen a szertartás, mennyire vállalható a rizikó.

 

Szandiék esküvőjének napján a szertartás körüli időben érkeztek meg a sötét felhők, így egy szinttel lejjebb került áttelepítésre a szertartás helyszíne.

 

Szerencsére ez mit sem vett el a szertartás szépségéből és minőségéből, és önfeledt pillanatokat élhetett meg a pár a polgári szertartás alatt.

 

 

Gabi és Phil magyar-angol nyelvű esküvői szertartása | The Studios Budapest

 

 

Gabi és Phil 10 éve ismerték egymást, mikor úgy határoztak összeházasodnak. 

 

Bár az Egyesült Királyságban, Thames Dittonban élnek, esküvőjük helyszínéül Budapestet, és a  fantasztikus hangulató Brody Studiot választották, esküvő szertartásvezetőjüknek pedig engem. :-)

 

 

 

 

 

 

 

kratancsiktundeeskuvoszertartasvezetobrodystudio

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel nagyon sok külföldi vendég volt, és perszer, mert a vőlegény, Phil angol, magyar és angol nyelven került levezetésre esküvői szertartásuk.

Gabi és Phil magyar-angol nyelvű esküvői szertartása | The Studios Budapest

Marija és Tibor magyar-angol nyelvű szertartása | Heningway Étterem Budapest

 

 

 

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

 

 

Nemzetközi esküvők

 

 

Amikor a pár tagjai különböző nemzetiségűek a közös nyelv használata elengedhetetlen az esküvői szertartás lebonyolítása során.

 

A nemzetközi esküvőkön a leggyakoribb az angol nyelvű esküvői szertartás igénye.

 

Marija és Tibor esküvői szertartás Budapesten a Hemingway Étteremben került lebonyolításra sok magyar és külföldi vendéggel együtt ünnepelve.

 

 

Marija és Tibor magyar-angol nyelvű szertartása | Heningway Étterem Budapest
Hilltop Esküvői Szertartás - Szilvi és Ati

Hilltop Esküvői Szertartás - Szilvi és Ati

 

Szilvi és Ati esküvőjüket a csodálatos Hilltop Borhotelben tartották.

 

Ezen a helyen már volt részem magyar, és kétnyelvű esküvői szertartásokat is tartani, így már úgy érkeztem a helyszínre, mint egy visszatérő vendég, és pontosan tudtam, hogy a hely adottságai fantasztikusak egy igazán hangulatos és egyedi szertartás helyszínéül.

 

 

Timi és Viktor esküvői szertartása | Bölcske Szent András Kastély

Timi és Viktor esküvői szertartása | Bölcske Szent András Kastély

 

 

Az elmúlt pár évben többször tartottam Bölcskén, a Szent András Kastélyban esküvői szertartást, és bevallom, újra és újra elbűvöl ez a hely.

 

 

Csodálatos esküvői helyszín Bölcskén

 

 

 

 

eskuvoiszertartsvezetokratancsiktunde

 

 

 

A lenyűgöző hangulatú klasszicista kastélyhoz gyönyörű angolpark, kápolna és halastó is tartozik.

 

A tulajdonos Belasics Edit pedig újra és újra legalább olyan erős hatással van rám minden egyes beszélgetésünkkor eleganciájával és stílusával, mint maga a kastély.

 

 

Általános iskolás szerelem

 

 

 

 

Ezért nagyon  örültem, amikor Timiék felkértek, hogy legyek esküvőjükön a szertartásvezetőjük, és elmondták, hogy ezen a csodálatos helyen házasodnak össze.

 

 

 

eskuvoiszertartasvezetokratancsiktunde

 

 

 

 

 

Hajós esküvő szertartás a Balatonon | Christyna és Gábor

 

 

Ma már az esküvői szertartásotok helyszínéül bármilyen helyet választhattok, legyen az egy gyönyörű kastély, a házatok kertje, egy tisztás, vagy egy szuper kis hajó a Balatonon. :-)

 

Christyna és Gábor hajós esküvői szertartást álmodtak meg maguknak. Így a Nagy Napjukon a Siófoki Kikötőből elindultunk a vendégekkel, hogy elképzelésük szerint a Balaton közepén mondják ki egymásnak azt a bizonyos boldogító "IGEN"-t.

 

 

Víz kontra Szárazföld :-)

 

 

 

 

eskuvoiszertartashajonbalatoneskuvoszertartasvezetokratancsiktunde

 

 

 

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

 

 

Hajós esküvő szertartás a Balatonon | Christyna és Gábor